Microcement gulv får dit hjem til at shine

Marlene Saxild Møller

Updated on:

3byggetilbud.dk – få flere tilbud nu

Annonce

Hvad er microcement egentlig?

Microcement er det nye sort. Det er den nye trend inden for overflader og især gulve i alle danske hjem.

Hvor mange før har valgt fliser eller klinker til for eksempel gulve eller vægge i badeværelset eller køkkenet, er et microcement gulv blevet det store hit for mange.

Microcement kan nemlig det samme som fliser eller klinker. Det er vandafvisende og så har det en skridsikker overflade samtidig med at det er enormt slidstærkt.

Hvad koster microcement gulv?

Prisen på et microcement gulv eller væg afhænger af hvilken. type cement du vælger, samt hvor mange forskellige overflader du ønsker at dække. Du kan købe et gør det selv kit i diverse byggemarkeder, som giver dig alt hvad du skal bruge til selv at støbe gulvet. Et kit til omkring 10 kvadratmeter koster ca. 3000kr.

Lidt billgere at gøre det selv – end hyre en håndværker

Hyre du en håndværker ligger prisen på ca 300 til 900kr i timen. Hertil er prisen per kvadratmeter ca 300 til 1500kr. Så du skal regne med både timepris og kvadratmeter pris.

Hvad er prisen for et microcement gulv?

Groft sagt ligger prisen på et microcement gulv på omkring 1500kr pr kvadratmeter, hvis du vælger håndværker løsningen. Det skyldes at du her skal indregne håndværkerens timepris udover materialerne. En håndværker skal typisk have omkring 300 til 900kr i timen.

Vælger du gør det selv løsningen kan du nemt få et starter kit til omkring de 3000kr for 10 kvadratmeter.

Endelig pris vil afhænge af dine valg

Prisen afhænger af hvilken cementtype der anvendes til gulv eller væg. Den vil også afhænge af, hvilket firma du vælger eller om du vælger at gøre det selv. Geografi kan også have betydning, da det ofte vil være dyrere, at få lagt microcement gulv i storbyer end på landet.

Gør det selv projekt

Du kan nemlig selv påføre microcement på både gulv og vægge. Det giver hjemmet et betragteligt ansigtsløft og får hjemmet til at fremstå i et det flotte urbane betonlook.

Det er ikke det nemmeste i verdenen at lege med microcement, men hvis du er lidt fiks på fingrene og har en handyman gemt indeni, kan du sagtens lege med microcement og få et fantastisk gulv.

Microcement er typisk i den grå farveskala, men afhængig af den enkelte producent og din egen kreativitet kan microcement fås i alle farver.

Hvor kan microcement bruges?

Microcement kan bruges udendørs og indendørs. Microcement er et tyndt lag der påføres forskellige overflader for at give det et råt NewYorker udtryk. Der skal faktisk kun 1-3 millimeter til. Microcement er meget holdbart og med det tynde lag bruger du heller ikke så meget pr m2.

Microcement kan bruges på de fleste overflader.

Microcement kan påføres på langt de fleste overflader. Fliser, gips, træ, murværk, metal eller glas. Altså stort set alle overflader i hjemmet.

Renovering

Microcement anvendes ofte i forbindelse med renovering. Det er let, at arbejde med og det giver hurtigt et super flot resultat.

Vælger du linoleum eller vinyl som underlag, kan microcementen godt give nogle udfordringer, da disse er bløde og kan få cementen til at krakelere under tørringen. Men ellers behøver du ikke fjerne eksisterende fliser eller andet før du lægger microcement.

Sollysets stråler kan påvirke farven på dit microcement gulv. Derfor skal du overveje, hvor meget sollys der kommer ind i rummet inden du lægger et flot nyt microcement gulv.

Ofte anvendes microcement i vådrum

Selvom microcement kan anvendes i hele hjemmet, bliver det ofte brugt i vådrum. Badeværelse, køkken eller bryggers. Microcement har en høj slidstyrke og giver et råt look, der kan være en flot kontrast i rummet.

Du kan bruge microcement til flere ting

Microcement kan bruges ved både vægge og gulve. Det gør overfladen mere blank og skridsikker og det giver dig mulighed for, at lave kreative og spændende strukturer på de forskellige overflader.

I køkkenet

Du kan bruge microcement til overflader i dit køkken. F.eks. omkring vasken, kogepladen eller som stinkplade bag komfuret.

Du kan også designe dit helt eget unikke køkkenbord og beklæde det med microcement. Herved får du en super modstandsdygtig bordplade der er nem at holde ren.

På gulvet

Microcement gulv kan lægges i hele huset. Den slidstærke overflade gør, at den kan holde til stort set alt. Microcement gulve er særligt gode i forbindelse med gulvvarme.

Gør det selv – læg dit eget gulv

Inden du kaster dig ud i, belægninger med microcement, skal du sørge for, at alle dine overflader er rene og helt fri for snavs, støv og skidt.

Er overfladen af spånplade eller beton, altså materialer som suger meget fugt, skal du anvende en primer i første lag.

En ikke sugende overflade som glas eller fliser kræver en specialprimer.

Begge primere skal tørre i mindst to timer.

Hvis din overflade fx er fliser, skal du først påføre et lag af microcement. Herved undgår du at primeren lægger sig i fugerne på de eksisterende fliser og dit resultat kan blive ujævn.

Husk at microcementen skal være helt tør før du lægger primer på.

Følg instruktionerne

Følg altid instruktionerne på det produkt du har købt, men microcement skal piskes godt sammen indtil alle klumper er ude.

Hvor meget skal jeg bruge?

Ønsker du et groft og råt look på overfladen skal du bruge ca 1 kilo cement pr kvadratmeter. Et lidt finere udtryk med lidt struktur kræver ca 0,7 kilo pr kvadratmeter. Et helt fint og glat udtryk kræver 0,5 kilo pr kvadratmeter.

Bland ikke for meget ad gangen

Du skal ikke blande mere end du kan nå, at påføre på en halv time. Ellers risikere du, at din microcement tørre ud og bliver hård og tør at arbejde med. Husk at tjekke instruktionerne på produktet.

Sidste step

Når gulvet eller væggen er tør er du klar til, at give det en omgang lak og sealer. Sealeren først. Brug en kost eller lign. til at påføre det med. Husk at tørre efter med en klud.

Tørretiden er ca tre timer. Lakken påføres tilsidst og giver et helt perfekt resultat. Det kan du påføre med en helt almindelig malerrulle.

Dampe og lugt

Dampe og lugt fra microcement er ikke sundt, at indånde. Der er flere kemikalier i og du bør have maske eller andet på under arbejdet.

Farver

Microcement kan anvendes mange steder. På gulve, vægge, trapper eller bordplader. Der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser. Det er nemt at rengøre og det har en rigtig lang levetid.

Du kan vælge alle de farver og udtryk som passer ind i dit hjem og din kreativitet. Normalt tænker man gråt, når man snakker cement, men microcement findes i mange forskellige farver.

Så tænker du at det ville være fedt med et grønt eller gult gulv så er det muligt med microcement.

Gør det selv eller vælg en professionel

Microcement lægges oven på en eksisterende overflade. Vinyl og linoleum er som sagt ikke ideelle overflader. Her er det nok værd, at overveje en professionel til jobbet. Microcement giver en flot kontrast til resten af din bolig og vil du kaste dig ud i at gøre det selv, selvom det kan være et tidskrævende arbejde, ja så er der også god mulighed for dette.