Betongulv priser: Hvad koster det pr. m2?

Marlene Saxild Møller

Updated on:

Betongulve, New Yorker badeværelse, betonvæg eller enda betonmøbler. Kun fantasien sætter grænsen for dine ønsker.

3byggetilbud.dk – få flere tilbud nu

Annonce

Betongulvet associeres med fabrikker, parkeringskældre og værksteder, hvor gulvet skal være robust og slidstærkt. Det giver et neutralt udtryk og kan holde til det meste. Det rå look og neutrale udtryk appellerer netop til danskerne fordi det giver resten af boligen lov til at komme i fokus.

Du skal ikke bekymre dig om fugefarve og skidt der samles heri. Et betongulv giver dig en ensartet overflade i præcis den nuance du ønsker.

Traditionelle beton

Beton bruges som fundamentet i alle danske huse. Vi forbinder ofte beton med fundamenter, men det kan så meget mere. Vi skjuler det helst under tæpper, fliser eller parketgulve, men det er synd og skam for betongulve kan give din bolig et råt udtryk og være en flot kontrast til resten af rummet.

Du vælger helt selv hvordan dit betongulv skal se ud. Dit betongulv kan få præcis den farve og nuance du ønsker, så det passer perfekt til dit rum. Et betongulv har en fantastisk holdbarhed og er et utrolig slidstærkt gulv også selvom det er lagt i et tyndt lag.

Forskellige overflader

Polerede betongulv giver flotte overflader

Et poleret betongulv med poleret overflade er glat og er let at rengøre samt vedligeholde. Det holder på varmen i hele rummet, bedre end klinker eller fliser. Det er også mere hygiejnisk da snavs og skidt ikke sidder fast i fugerne.

Et poleret betongulv kan lægges oven på et eksisterende gulv. Du skal altså ikke til at fjerne gammelt gulv eller gulvvarme for, at få et nyt og flot betongulv.

Slebet betongulv

Du vil typisk have brug for, at få slebet betongulvet, hvis gulvet har fået ujævnheder. Det kan være det fra starten har været lagt forkert, men en slibning vil også fjerne pletter, snavs etc. samtidig med, at gulvet vil jævnes.

Betongulve er blevet mere og mere populært hos private. De skal dog have en polering for at bibeholde deres oprindelige farve.

For selvom betongulve er et slidstærkt gulv, så er de ikke 100% resistente over for farvestoffer og bliver påvirket af både varme og vand.

Når tiden er kommet til en gulvslibning kan du vælge om det skal være en grov eller en fin slibning.

En grov slibning vil udbedre de eventuelle skader mens en fin slibning vil få dit betongulv til at se nyt og lækkert ud igen. En håndværker vil her kunne vejlede dig.

Almindeligt betongulv

Der er ingen der siger at betongulvet skal have en farve, poleres eller slibes. Du kan sagtens lade det være som da du fik lagt betongulv. Du kan sagtens lade det stå i det rå look og lade dit gulv have den rå hård overflade.

Du skal dog huske, at at overfladen vil suge væske og andet til sig. Små hulle og revner som er en del af gulvets rå udtryk vil forekomme.

Epoxy gulve

Epoxy er egentlig bare et bindemilddel. Et ret så stærkt bindemiddel. Det blandes ofte sammen med noget andet for, at skabe noget slidstærkt. Det er en form for hærdet plast man tilfører og som lader elementet tørre hurtigt op.

Denne fidus har mange fordele og er brugt af mange danskere der ønsker et blankt betongulv der ikke er alt for hårdt at gå på.

Det giver nemlig en let affjedring således det ikke er super hårdt at gå på. Det anvendes meget i forbindelse med betongulve.

Blankt poleret beton på gulvene er også med til, at give atmosfære og en rigtig NewYorker stil i rummet.

Gør det selv betongulv

Du skal ikke rode med et betongulv selv. Overfladen skal have en overfladebehandling med enten voks eller polering, hvilket kræver brug af de rette maskiner.

Beton og epoxy er tokomponentmaterialer der skal blandes i rette forhold. Det hæder enormt hurtigt og eventuelle fejl vil være rigtig svære at udbedre.

Tænk betongulv med i din indretning

Det er næsten ikke til, at lave et ægte råt betongulv oven på et eksisterende gulv. Et råt betongulv kan være så tungt og tykt at det nuværende gulv har svært ved at bære det.

Med et betongulv kan du også være ret så kreativ. Du kan tilsætte et stort udvalg af sten i mange farver og få et terrazzoagtigt udtryk.

Du kan altså få et flot udryk i et normalt betongulv ved, at bryde overfladen med farvede stenelementer.

Det er dog vigtigt, at betongulvet ikke har ujævnheder omkring stenene, da skidt og snavs vil kunne samle sig her.

Hvad koster et betongulv?

Et betongulv er mere prisvenligt end traditionelle materialer. Du kan ofte forvente en fast pris ved et almindeligt betongulv.

Mange håndværekere kører med fast timepris eller pr. kvm. En fast timepris inkluderer ofte også materialer.

Et almindeligt betongulv ligger typisk på omkring 3-400kr pr m2 eller en timeløn inkl materialerne.

Et poleret betongulv er lidt dyrere og ligger typisk omkring 750-1150kr pr m2.

Priserne er naturligvis vejledende og vil altid afhænge af den enkelte håndværker. Derfor kan der være udsving i prisen samt kvaliteten på markedet.

Så prisen vil afhænge af hvor mange m2 du ønsker. Det behøver ikke kun være betongulve, men også vægge kan blive ret pæne.

Så har du lidt m2 der trænger til opfriskning, kunne beton være et frisk pust. Og værd at undersøge hvad det kunne koste pr m2.

Struktur i betongulvet

Hvis du vil have et betongulv med struktur eller behandlet overflade, skal du forvente en lidt højere pris.

Det er mere arbejde med denne gulvtype, men omvendt så er det en gulvtype der kan holde i mange år, så det kan sagtens betale sig, at se på det som en investering.

Spar penge på at indhente flere tilbud

Du kan spare en del penge ved, at indhente flere tilbud på dit projekt. Der findes meget professionel hjælp og de er med dig gennem hele processen.

Du kan blot søge mellem dem og udvælge det tilbud der passer dig bedst.

Isolerende lag

Et betongulv kan også give ekstra isolering. Det virker måske umiddelbart som værende lidt koldt, men det giver faktisk dit gulv et ekstra isolerendelag.

Har du ydermere gulvvarme i dit nye betongulv, vil det faktisk være varmt at gå på.

Brug beton til andet end gulve

Beton bruges nødvendigvis ikke kun som gulvbelægning. Det har et utal af kreative anvendelses muligheder. Men vær opmærksom på, at gør det selv beton tørre hurtigt op.

En bordplade med en glat overflade er bestemt blevet populær hos mange. Den kan sagtens støbes i en form, men den er ret så tung at flytte rundt på og kan nemt gå i stykker.

Beton findes også i en noget nemmere udgave. Gør det selv betongulv eller bord er en mulighed som er nemmere at arbejde med.

Det er mere fleksibel og er lige så blank i overfladen. Det kræver en korrekt behandlet overflade, at støbe det på.

Typisk vil man slutte af med en beton sealer, som sørger for at holde overfladen blank og pæn.

Dekorationer

Nogle vælger også, at støbe forskellige former for dekorationer. Urtepotter, havenisser, møbler eller andre sjove ting der kan pryde haven er også et stort hit.

Entre møbler i beton er ligeledes praktisk og frisker samtidig et ellers kedeligt rum op.

Her kan man også med fordel anvende en beton sealer. Så vil dine dekorationer altid fremstå blankt i mange år ud i fremtiden.

Giv nyt liv til gamle gulve

Selvom beton er et hårdt materiale af grus, vand og sten, skal det alligevel ses som en fantastisk belægning til dine gulve eller vægge.

Gulvvarme og betongulve

Du kan med fordel få lagt gulvvarme ned i betongulvet, når du alligevel får støbt et nyt gulv.

Gulvvarmen sikre dig samtidig at alle typer af fugt ikke trænger igennem og ødelægger dit nye gulv. Og gulvvarmen er jo dejligt at have. Især om vinteren.

Betongulve i alle rum

I et badeværelse er betongulv også en god idé. Der kommer nemt snavs og skidt fra bruseren, vaskemaskinen eller tørretumbleren og et betongulv er nemt at rengøre.

Køkkenet er en af de mere krævede felter i hjemmet. Her kommer mange forbi eller går igennem og gulvet skal kunne holde til meget.

Her kan man også med fordel støbe et betongulv. Polerede betongulve i et køkken kan løfte det op til nye højder og give den helt rigtige NewYorker stemning.

Beton kan anvendes til meget

Alle slags beton kan noget forskelligt. Beton kan anvendes både i indretning i hjemmet, men også udendørs. Det tåler meget og betonen kan nemt poleres op og gøres flot igen.

Støbning af betongulv

Du kan med fordel få en professionel til støbning af betongulvet. Så er du sikker på det bliver gjort korrekt og du har en garanti for, at arbejdet er udført til perfektion.

Det er selvfølgelig dit valg og dit projekt, men det er altid en fordel med professionel hjælp.

Indeklima og betongulve

Betongulve kan hjælpe til et bedre indeklima, da der ikke samles støv og skidt, på samme måde som ved et standard gulv. Allergigere kan med fordel anvende betongulve, da støv etc er nemt, at støvsuge væk.

Maling til betongulv eller væg

Maling kan nemt friske væggen eller betongulve op. Bare husk, at blande det med fx epoxy samt de rigtige blandingsforhold pr m2.

Fast bund i gulvet

Før du giver dig i kast med et nyt cementgulv, skal du sikre dig at underlaget er fast. Det vil ikke være nogen fordel, hvis cementen løber ned i revner eller det færdige resultat ikke bliver jævnt.

Har du spildt olie på gulvet?

Har du været så uheldig at spilde olie på gulvet i garagen, skuret eller fliserne på terrassen, kan det være frustrerende ikke at vide, hvordan man fjerner det. Olie er en klæbrig væske, der nemt klistrer til skoene og efterlader et værre svineri. I denne guide giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kommer de genstridige pletter til livs.

 Hjælp – jeg har spildt på mit betongulv

Hvis uheldet er ude og du har spildt på dit nye betongulv, er gode råd faktisk ret billige. Du opnår selvfølgelig det bedste resultat, hvis du gør rent så snart du opdager pletterne.

Hæld en vis mængde kattegrus eller savsmuld på. Lad det ligge og absorbere en times tid eller natten over. Jo længere det ligger, jo bedre.

Fjern kattegruset med en kost eller støvsuger. Kattegruset har garanteret absorberet det meste, men der vil muligvis stadigvæk være lidt tilbage af pletten.

Drys lidt vaskepulver på og tilsæt meget varmt vand. Skrub på pletten og lad det sidde natten over.

Skyld med varmt rent vand og giv pletten et ekstra skrub. Det løfter pletten lidt og skyd derefter igen med rent vand.

Er pletten helt umulig og stadig synlig, så gentag processen. Det skulle gerne give dig et skindende flot gulv.

Mal gerne betongulvene

Et malet betongulv er langt lettere, at holde rent end fx et råt betongulv. Et malet betongulv er også bare lige det flottere.

Hvis du kaster dig ud et gør det selv malerarbejde, så er det faktisk slet ikke så svært og kan gøres på relativt kort tid. Gulvene må bare ikke være helt ny støbt. Beton uden sealer er længe om at tørre og det er derfor en god idé , at vente et par måneder inden du maler gulvene.

Et ubehandlet betongulv kan være noget af en opgave, at holde rent. Det suger stort set alt af væsker og snavs og det er super vanskeligt at fjerne pletter på. Har du malet dit gulv, er det langt lettere lige at tørre over.

En let rengøring er klart at foretrække i haller, butikker og værksteder, men også hjemme hos dig selv. Det er mere hygiejnisk og så er det bare lige det flottere og du kan selv vælge den farve der passer ind.

Valg af maling

Du kan vælge enten vandbaseret eller epoxy.

Vandbaseret maling er klart den billigste og kan sagtens anvendes på gulve der ikke er udsat for et stort slid. Det kunne være køkken, kælder eller gangen. Den er dog ret slidstærk og kan let klare den trafik der måtte være i hjemmet. Den er også nem at genbehandle med når gulvet trænger til at shines op.

Epoxymaling er typisk brug i væksteder, butikker og haller hvor trafikken er noget mere konstant og underlaget skal kunne holde til mere. Epoxymaling er det man betegner som en tokomponent faktor og er ekstrem stærk og modstandsdygtig.