Er facaden krakeleret, er murerne i huset blevet triste, fugerne forsvundet, blev gør det selv projektet ikke helt som forventet eller skal badeværelset have en renovering? Måske er huset blevet for småt og en tilbygning er vejen frem, så er det måske en murer du søger.
Facader og vedligeholdelse
Nordens klima kan være hårdt for bygningerne og især murerne. Derfor kan en facaderenovering være nødvendig. Det styrker murerne og genopfrisker bygningens flotte udseende.
En facaderenovering kan være den rigtige løsning for at få en gammel og slidt bygning til at fremstå som ny.
Styrk dine mure og få et flot udtryk samtidig
En facaderenovering kan styrke modstandsevnen i murerne og give dem et flot og nyt udtryk. Det behøver ikke ødelægge den grundlæggende struktur i bygningen, men kan sagtens udføres så bygningen fremstår i original stand.
De fleste uddannede murere er medlem af en brancheforening med en tilhørende garantiordning, som sikrer dig som kunde, hvis der er fejl og mangler ved det udførte arbejde.
Murerfirma – professionel murer
En professionel murer er en faglært bygningshåndværker. Mureren kan udføre mange forskellige slags opgaver både opbygning, vedligeholdelse og renoveringsopgaver.
Mange murerfirmaer udfører forskellige former for opgaver, men typisk har de et hovedområde de arbejder mere med end andet. Mange murerfirmaer har samarbejdspartnere indenfor VVS, tømre, malere og el-installatører, så din opgave bliver løst hurtigere og billigere.
Udvendigt murerarbejde
En murermester kan udføre mange forskellige former for opgaver. Det kan være både udvendigt og indvendigt.
Typiske opgaver udendørs kan være opbygning af mure, tyndpudsning, sandblæsning, pudsning af ydrevægge og montering af sålbænke under vinduer.
Det behøver altså ikke kun at være opbygning af murer eller reparation af disse en murer udfører af opgaver.
Murermesteren kan også hjælpe dig med nyt tag. Selvom ens første indskydelse kunne være en tagdækker, så kan en murer sagtens lægge dit nye. tag. Hvis det er tegl der er tale om.
En murer kan ofte også efterisolere dit hus. Dette bevirker, at det holder bedre på varmen og der kan sparres penge på varmeregningen. Det er jo slet ikke skidt.
Facade
Der findes mange forskellige udtryk på facader. Den mest populære er nok vandskuring. Vandskuring er det samme som tyndpudsning. Et sådan projekt vil uden tvivl give dit hus et flot ydre, når klimaet har sat sit præg.
Som tiden går vil mørtelen mellem murstenene blive slidt og falde ud. Det vil selvfølgelig med tiden få facaden til at se trist og slidt ud. Vandskuring kan give nyt liv til facaden og få den til at se ny ud igen.
En vandskuring er ikke kun pæn og flot, men kan også gøre mureren mere solid.
Indvendigt murerarbejde
Indendørs er der faktisk rigtig mange mureopgaver, som ofte udføres af en professionel murer. Opmuring og pudsning af vægge, pejse og skorstene. Støbning af gulve eller opbygningen af et nyt badeværelse.
Vådrumssikring, gulvvarme, sætte fliser op, klinker og mosaik på vægge eller gulve.
Hvad koster en murer
En murer tager sjældent en fast timepris. Det typiske vil være, at en aftale med fair priser pr endelige resultat.
Indhenter du flere tilbud på murerarbejde fra forskellige murerfirmaer, så er det en god ide, at se sig for, for prisen og kvaliteten hænger ofte sammen.
Find gerne referencer på murerens tidligere arbejde, og se hvilke oplevelser andre har haft med samarbejdet og hvor tilfredse de har været.
Overvejelser du bør gøre inden du indhenter tilbud fra et murerfirma
- Er muren villig til at komme og rette mindre fejl og mangler?
- Kommer han til tiden?
- Bruger han de aftalte materialer?
- Er der unødig ventetid på materialer?
- Bliver han færdig med opgaven til aftalt tid?
- Er tidligere kunder tilfredse med kvaliteten?
- Virker muren pålidelig og troværdig?
Altsammen noget du kan finde informationer om på den valgte murers hjemmeside.
Kan man spare penge ved, at gøre det selv?
Svaret er måske, ja, hvis du er super handy og fiks på fingerene. Det kan se legende let ud når en murer sætter nye fliser op, stabler en mur på benene eller lige blander lidt mørtel. Men det er langt mere kævende en bare lige.
At mure kræver en stor portion specialviden om blandningsforhold og måden hvorpå mursten stables. Er blandingsforholdene forkerte eller stables stenene forkert, kan der opstå sætninger eller dele af murværket med tiden falder sammen eller bliver porøst.
Derfor er det altid en god ide, at hyre et murerfirma til alle former for murerarbejde.
Udnyt den rigtige håndværker og indhent flere tilbud på murerarbejde
Uanset hvilket projekt du har i tankerne, kan det altid betale sig at undersøge forskellige priser, murer, partnere eller forskellige firmaer og få et uforpligtende tilbud.
Det er altid en god ide, at undersøge hvor høj kvalitet et murerfirma eller mureren giver. Sommetider har man en tendens til, at gå efter det der synes billigst, men man skal også huske, at kigge på kvalitet.
Alle murere kører med forskellige priser
Ved en timepris kan det ofte være svært, at regne ud hvad mureren kan nå, at udføre. En murer kan altid hjælpe dig med opgavens omfang og give dig det bedste tilbud på hele opgaven inklusive materialer og forskellige håndværkere.
Et murerfirma vil typisk have standard priser på opgaver der ofte bliver udført. Ved at indhente forskellige tilbud på murerarbejde, kan du hurtigt og effektivt sammenligne priser og kvalitet.
Priser på mureropgave kan variere
Mureren kan evt også arbejde med murer priser pr kvm. I sådanne tilfælde skal du være klar over hvor stort et areal og mange kvm dit projekt strækker sig over.
En professionel murer kan ofte spare sig for mange penge, selvom prisen måske i første omgang kan virke stor. Der findes mange murere og en billig murer er måske at foretrække fordi prisen er god, men husk at tjekke kvaliteten af arbejdet.
Snak med din murer og vurder opgavens omfang
Mange murer har ofte mange års erfaring med mange forskellige opgaver. De kan give dig mange gode råd om løsninger, du måske ikke selv havde tænkt. De har ofte lavet mange forskellige opgaver og har derfor nogle indretnings ideer, som du kan drage nytte af.
De giver dig gerne gratis tilbud på murerarbejde – helt uforpligtende, så du kan få prisniveauet på opgaven ned i et realistisk niveau.
Måske kan din murer også hjælpe dig med løsninger du aldrig selv havde forestillet dig. For eksempel med, at anbefale de rigtige håndværkere som kan hjælpe dig videre med dit byggeprojekt.
Hvad kan du forvente
Du skal altid huske, at forventningsafstemme med din murer. Fortæl om dine drømme og visioner, så mureren kan hjælpe dig med hvordan disse indfris.
Handleplan eller projektplan
Det kan være en smart ide, at lave en handleplan sammen med din murer. De fleste murere vil gerne lave en totalentreprise sammen med dig og hellere bruge længere tid på dette end stå med et halvfærdigt projekt.
Giver du dig tid til, at udarbejde en fornuftig handleplan i samarbejde med din murer, så bliver resultatet også langt bedre. Når alle forventninger er afstemt, er det også nemmere, at udføre opgaverne og chancen for, at du står tilbage med et super flot resultat er stor.
Tryghed gennem en garantiordning
Der kan selvfølgelig være store forskelle på murerfirmaer, men de fleste tilhører en brancheforening med garantiordning. Det giver en ekstra sikkerhed for dig som kunde.
De fleste murere er medlem af en brancheforening. Disse brancheforeninger kommer med en tilhørende garantiordning, som også giver dig som kunde en ekstra tryghed. Skulle der forekomme sjusk eller fejl og mangler ved arbejdet og der opstår så store konflikter, at de ikke kan løses med mureren, kan sagen bringes for et ankenævn.
Garantiordningen kommer i spil, hvis du har fået medhold i en klagesag og håndværkerene ikke efterlever disse krav. Du har dermed alle rettigheder på din side. Den mest almindelige garantiordning er Dansk Håndværks Håndværkergaranti.
Få mureren ud og kigge på dit projekt
Hvis dine opgaver eller opgave er rimelig simpel og lige til, kan du nemt forklare mureren det over telefonen. Er opgaven af større karakter, kan det være en fordel at få mureren ud og kigge på projektet og få et tilbud.
Det er en rigtig god ide, både for dig og mureren, da der er bedre grundlag for at give et tilbud. Så er chancen for kedelige diskussioner om priser senere også mindere.
Ved at mureren kommer ud og ser på arbejdet, får du også mulighed for at trække på hans erfaring og får hans input til, hvordan opgaven måske kan løses, så du får et bedre resultat end du havde forestillet dig.
Gør klar til mureropgaver
Så snart du har fundet det bedste tilbud og lavet en aftale med mureren, skal du sørge for, at der er ryddet og gjort klar til murerens ankomst, så han kan starte med det samme.
Skal du have renoveret en bærende væg, nye mursten til facaden eller andre former for opgaver, er det en god ide, at fjerne alt omkring liggende så mureren let kan udføre arbejdet.
Murer priser
En murer kan sagtens have forskellige priser alt efter, hvilket job der skal udføres. Hvad en murer koster i timen eller pr. projekt afhænger helt af det der skal udføres.
Bliv klogere på murer priser og mureropgaver når du sammenligner priser på forskellige murere. Find evt deres e mailadresse og skriv til dem for mere information. Find også gerne en lokal murer eller murerfirma. Et murerfirma der ligger langt væk kan sagtens være billigere, men du skal huske på, at transport tillægges prisen.
Har vind og vejr påvirkning på dit murerarbejde?
Det korte svar er ja. Ja det kan have indflydelse på kvaliteten af dit murearbejde. At bygge udendørs eller renovere udendørs uden de rigtige foranstaltninger kan sagtens have stor indflydelse på projektet.
Sørg for at undersøge omstændighederne og tag højde for vind og vejr før du bestemmer dig for, at indhente tilbud.
Hvad kan regn betyde for dit byggeri?
Fugt er ubetinget den største årsag til skader på nybygget eller eksisterende byggeri. Regn kan give enorme skader på udvendigt murerarbejde, da materialerne ofte bliver udsat for regn og skimmelsvamp dermed har gode forhold.
Skimmelsvamp er ikke alene svært, at slippe af med, men kan også forårsage at konstruktionerne svigter, krymper eller bliver angrebet af råd. Råd og svamp vil med tiden nedbryde organiske materialer, men man kan tage sine forholdsregler og sørge for, at holdbarheden er lang.
Hvad kan sne og frost betyde for dit byggeri?
Frost har faktisk ikke den store indflydelse på udendørs byggeri. Det gør det langt mere besværligt og hård for mureren eller håndværkeren, men frost har ikke direkte indflydelse på byggeriet.
Man skal dog være opmærksom på mørtlens kvalitet. I dag anvender man opvarmet beton og vintermåtter til, at holde mørtel og beton på den rette temperatur.
Lave temperaturer kan give problemer for støbt beton og mørtel når det skal tørre. Så uden de rette tiltag og foranstaltninger med opvarmet beton, isoleringsmaterialer og vintermåtter skal man nok vælge en varm årstid frem for en kold.
Sne
Store mænger af sne kan også give problemer. Fygesne kan trænge ind i de mindste sprækker og åbninger og kan give vandskade. Falder der store mænger sne på ufærdige tage eller byggematerialer kan vægten af sneen også være et problem. Store mænger af sne der smelter kan forårsage ligeså store skader som regn.
Hvad kan storm betyde for dit byggeri?
En god storm kan sagtens give problemer for byggeriet. Det er både farligt og ubehageligt at færdes i stærk vind. Er projektet et nyt tag, kan blæsten sagtens gribe fat i løse tagsten eller andet og vælte dem med stor styrke. Selve konstruktionen kan også tage skade.
Hvad kan stærk sol og varme betyde for dit byggeri?
Selvom sommerhalvåret er den bedste tid, at renovere eller bygge nyt, skal man alligevel tage lidt forholdsregler. Direkte sol er heller super godt for visse arbejder.
Det er aldrig en god ide, at male eller give træbeskyttelse i direkte sollys. Høj varme får malingen til, at tørre før det er trængt ordenligt ind i træværket. Det giver ligeledes en ujævn overflade eller trækker striber i malingen.
Skal der males eller gives træbeskyttelse udvendigt, er foråret et langt bedre tidspunkt.
Hvordan sikrer du dig mod vejrets skadelige virkninger?
Har du planlagt et større byggeri eller renovation, er det ofte bedst at vente til foråret. Det indvendige kan sagtens gøres færdigt i vinterhalvåret, så planlæg smart.
Planlæg så byggeriet hænger sammen med årstiden og hvornår det er bedst, at udføre hvilke opgaver.
Få leveret byggematerialerne omkring den tid, hvor de skal anvendes. Det minimere også læggetiden for materialerne.
Opbevar dine byggematerialer overdækket eller indendørs i skurer eller telte, hvis du har dette til rådighed. Organiske materialer har lettere ved, at absorbere fugt hvis de ligger ubeskyttet udendørs.
Når du har brugt materialerne, så dæk omhyggeligt resten til så regn og fugt ikke trænger ind.
Sørg for at du har tid til, at gøre projektet færdigt. Lav facade, isætning af vinduer eller døre i på engang så projektet er “lukket”. Det forhindre regn og fugt i at sætte sig i materialerne.
Bygges der i den våde del af året, så overvej om ikke du kan dække hele byggeriet til og vente på varmere himmelstrøg.