Står du pludselig med punkterede termoruder, stenslag i forruden på bilen, ødelagte glasfacader, glasværn til terrassen, ødelagte glasmontre i butikken, spejle, reperationer af gamle vinduer, døre eller nyt glas til dit ynglings billede, så kan en glarmester det helt rigtige sted, at starte.
Glas er ikke bare vinduer
Intet er for stort eller småt til en glarmester. Glarmesteren udfører alle former for glasarbejde. Helt ned til ny indramning af dine billeder.
Altid klar på specialopgaver og kan fremstille lige præcis det du ønsker.
Ovenlysvinduer og store glaspartier bringer lystet og solen ind i dit hjem og giver det en dejlig atmosfære. Glasdøre, skillevægge og sikkerhedsglas rundt om terressen er også med til, at give boligen et løft og følelsen af lethed.
Mange forskellige typer glas – hvad skal jeg vælge
Der er mange muligheder når det kommer til valg af udskiftning af glas eller vinduer.
Mange vinduer er traditionelt termoruder. Det har typisk været det mange glarmestre har indsat i husene, før i tiden. Disse ruder er gennem tiden blevet udskiftet med energiruder.
Energirudernes inderste lag glas er en belægning, som reflekterer en del af varmen tilbage i rummet og en langt bedre isoleringsevne, hvilket giver dig en besparelse på varmeregningen.
Valg af glastype
Valg af glastype afhænger af formålet. Skal det være vinduesglas, solafskærmning, bordplader, glasfacade, drivhus eller terrasseafskærmning.
Jernfattige glasruder lader største delen af det naturlige lys og energien trænge gennem glasset. Det er derfor også det mindst energibesparende glas.
Men du får til gengæld den klareste oplevelse af sollyset og du ser din udsigt i de rigtige farver.
Energiruder har som sagt en tynd mellembelægning som reflektere varmen tilbage i rummet. Det nedsætter varmetabet og nedsætter varmeregningen.
Varmetab gennem ruder bliver ofte nævnt som en af de “slemme” fordi varmen havde en tendens til, at sive ud her. Men energiglasset har gjort en ende på det.
Hvis du gerne vil have lidt afskærmning fra solen skal du gå med solafskærmende glas. Dette opnås ved, at glarmesteren giver glasset en farvning eller overfladebehandling. Så stoppes varmen og sollyset i at trænge igennem.
Det vil dog give udsigten et farvet skær. Hvor meget eller hvor lidt vil afhænge af dit farve valg.
Reparation eller ny energirude
De bedste energiruder består af 3 lag glas og hvis vinduerne i huset ellers er tætte og i god stand vil det kunne betale sig, at udskifte selve glasset til energiruder.
Det er billigere kun, at skifte selve glasset og ikke hele rammen og isoleringsevnen vil forbedres. Du kan vælge, at skifte alle ruder på engang, eller efterhånden som de gamle termoruder punktere.
Du skal blot være opmærksom på, at belægningen i de nye energiruder kan give et andet lys.
Skal jeg bruge en professionel glarmester eller kan jeg gøre det selv
Du kan sagtens selv give dig i kast med at udskifte ruder i dit hjem. Kan du undvære ruderne, fx et par stykker ad gangen, kan du også tage ruderne med ud til en lokal glarmester til reparation. Bringer du ruderne med ud til glarmesteren er der selvfølgelig penge at sparre.
Hvis du kaster dig ud i et gør det selv projekt, kan du få en professionel glarmester til, at skære ruderne til.
Udskiftning af ruder
Om det er dig selv eller glarmesteren der skærer ruden til, er det vigtigt du vælger det rigtige glas. Almindeligt glas er typisk jævnt og plant og giver flotte skarpe afspejlinger og reflekser.
Det kan se rigtig flot ud, men har resten af dit hjem gammeldags vinduesglas, ser det ikke så ensartet ud, hvis du nøjes med at udskifte et par vinduer. Gammeldags glas giver dog mere slørede spejlinger og reflekser.
Få en snak med din lokale glarmester
Få en snak med din glarmester om hvilket glas der passer bedst til dit hjem. Gammeldags glasruder er stadig muligt, at skaffe og din glarmester kan sikkert nemt skaffe det til dig, hvis det er det du foretrækker.
Hvis du selv måler op til nye ruder, skal du huske at måle fra fals til fals i rammen. Har du sprossede vinduer skal du måle fra falsrammen til falsen i sprosserne. Hvis du selv skærer glasset skal du huske at gøre ruden 2-3 millimeter mindre end falsmålet på hvert led.
En glarmester koster måske ikke det du tror
Det er forskelligt, hvor meget timeprisen på glarmester opgaver er. Det kommer an på selve opgaven og hvor stor erfaring vedkommende har samt hvilke anmeldelser de har.
Er der tale om et stort og velrenommeret firma kan prisen også være højrere end hvis det er et mindre firma. En glarmester kan typisk koste omkring 350kr.
Find en billig glarmester
Når du er på udkig efter en billig glarmester er det vigtigt du ikke alene fokusere på prisen. Det er også vigtigt, at se på hvilke erfaringer andre har gjort sig. En glarmester der koster lidt mere er måske det bedste tilbud i det lange løb, hvis resultatet holder i mange år.
Gør dig selv den tjeneste, at indhente tre helt uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk og find det helt rigtige tilbud.
Find den bedste pris på professionelle glarmester
En timepris på cirka 350kr virker måske overkommeligt, men det kan nemt løbe op, hvis opgaven er omfattende.
Det bedste du kan gøre er, at indhente tilbud fra i hvert fald tre professionelle glarmestre. Du bør som udgangspunkt altid vælge en lokal glarmester, da glarmesteren starter taxameteret så snart han forlader sin egen matrikel. Så kan 350kr hurtigt løbe op, hvis han skal køre langt for at komme hjem til dig.
Find tre tilbud
De tre tilbud giver dig en rimelig ide om, hvilket prisleje der er i dit område. Det sikre dig, at du får tilbud på den lavest mulige pris.
Du kan altid kontakte flere end blot de tre, indtil du finder en der har en pris du er tilfreds med. Der kan være mange penge at spare, men hav in mente, at det måske kan betale sig at betale lidt mere, hvis kvaliteten følger med.
En simpel søgning sparer dig også for, at ringe rundt og du har tid og ro til, at finde det bedste tilbud.
Du kan let finde tre tilbud på 3byggetilbud.dk og sammenligne priser og kvalitet. Alt du skal gøre er, at beskrive din opgave og du bliver automatisk kontaktet.
Fast pris på mange af opgaverne
En glarmester kan have flere opgaver som vedkommende udfører regelmæssigt, er der stor sandsynlighed for, at der er en fast pris. Det kan være termoruder, afskærmning i badeværelset eller spejle er typisk ting udføres regelmæssigt. Husk dog at spejle kan blive dyre da de ofte betales pr kvm.
Tænk over lysindfaldet i boligen
Er du på boligjagt eller overvejer nybyg, skal du være opmærksom på lysindfaldet i boligen. Mængden af dagslys i boligen kan variere meget.
Både hen over dagen, men også gennem årets løb. Det er ikke altid lige det man lægger mærke til først, men det har stor betydning for atmosfæren i rummene.
I vinterperioderne vil lyset selvfølgelig være mørkere end i sommerperioderne. Tænk over at solen står op i syd øst om vinteren og nord-øst om sommeren, hvilket vil give en stor forskel i lysindfaldet i boligen.
Faktisk har vi kun 7 timers dagslys om vinteren mens vi om sommeren har over 17 timer. Så valg af glas, og placering har stor betydning for lysindfaldet.
Solen er ikke uvæsentlig når du bygger nyt
Store dele af året ser vi slet ikke sollyset. Det er dog derude, men kommer fra en skydækket himmel, så vi ser det ikke på samme måde som på en sommerdag.
Når der er skydækket bliver dagslyset ofte diffust og ikke så gennemtrængende, men det er dog smart lige at have solens placering in mente når man bygger nyt hus, tilbygning eller flytter lidt rundt på det eksisterende.
Forhold at være opmærksom på
Sollys der skinner ind ad vinduer der vender mod syd. Om vinteren vil lyset komme længere ind i boligen end om sommeren, da solen er højre på himlen om sommeren end om vinteren.
Året rundt vil sollyset komme langt ind i boligen ad de vinduer der vender mod øst og vest idet solen her står lavt på himlen ved sol op og nedgang.
Nord vente vinduer vil ikke have direkte solindfald, men himmellys.
Solrige dage vil give et lysindfald med kontraster i vinduer vendt mod øst, syd og vest. Mens nordvendte vinduer vil give et mere diffust lysindfald.
Støjreducering med glasvinduer
Der er ikke meget fornøjelse i at hive frisk luft ind i stuen, hvis lyden af forbipasserende biler nærmest overdøver ens egne tanker. Det kan en vinduesskodde faktisk løse for dig.
Montering af lydskodde i vinduet har den egenskab, at den kan halvere støjen samtidig med, at den stadig lukker lys og frisk luft ind.
En glarmester kan hjælpe dig med fremstilling af specialiseret glas, hvis du ønsker det. De står klar med rådgivning og har helt sikkert adgang til eksperter og gode samarbejdspartnere de kan kontakte.
Slip for vedligeholdelse – vælg træ/alu
Fordele:
- Minimal vedligeholdelse
- Lang levetid
- Moderne design
- Energivenlig
Ved at vælge en kombination af alu/træ får du alt det bedste. Der er minimal vedligeholdelse og du behøver kun at vaske dem med vand og sæbe. Ingen maling!
Den udvendige klimaskærm beskytter nemlig mod det til tider hårde klima vi ofte oplever på den nordlige halvkugle.
Du får det naturlige og varme udtryk fra træet indenfor og går derfor ikke på kompromis med vinduets indvendige udseende.
Forskellige typer af glarmester
En glarmester er ikke bare en glarmester. Der er mange forskellige typer og de kan alle sammen noget forskelligt.
En kommerciel glarmester udskifter ruder, fremstiller speciallavet glas, sætter glaspartier op, glasværn til tressen etc for private og virksomheder.
En sikkerhedsorienteret glarmester har større fokus på sikkerhedsglas, der anvendes i løsninger der er sikkert i forhold til brand, brud eller skyderi. Det er primært virksomheder og butikker der ønsker en sådan løsning, men også private kan hyre en sådan glarmester. En stor glasfacade ville være et godt valg til sikkerhedsglas.
En dekorativ glarmester skaber smukke glasmosaikker, glasmalerier, speciallavede glashylder og andre opgaver der kræver god kreativ forståelse og måske et særligt blik.
Det er dog ikke noget du skal tænke over når du søger efter en glarmester. Du søger efter bestemte kriterier og dermed er det jo kun de relevante der dukker op. Men det kunne jo være en glarmester en dag skulle fremstilles en glasskulptur til at stå i lysindfaldet.
Dine penge dit valg
Det er helt op til dig, hvad og hvordan du ønsker opgaven løst. Der kan være en fordel i, at vælge hærdet glas til døre og større glaspartier, da dette er tykkere end almindeligt glas og ikke splintres på samme måde.
En glarmester kan hjælpe dig og rådgive dig til, hvilken løsning der er det bedste tilbud.
Er du butiksejer kan du være heldig at din glarmester har døgnvagt. Det hænder, at nogle glarmester har døgnvagt, så er din butiksrude gået itu natten over, er der hjælp at hente, selv sent om aftenen.
Skift selv vinduerne
Er du lidt af en handyman og er hænderne skruet godt på, kan du med fordel skifte dine ruder selv.
Sørg for, at det eksisterende vindue er fjernet inkl fuger, bagvedliggende bagstop og isolering. Sørg for at fjerne gamle skruer/søm.
Tag forsigtigt vinduet/rammen ud og rens vindueshullet for skidt og snavs. Læg et par afstandsklodser i bunden så vinduet ikke hviler direkte på bunden. Du skal have plads til en underlæggende fuge.
Fasthold vinduet med kiler i top og sider. Sørg for at vinduet sidder i vatter. Et skævt vindue vil give bredere fuger nogle steder og vil ikke være så pænt.
Er huset skævt og kan vinduet slet ikke sidde lige, så sørg for at det sidder i vatter samtidig med det er pænt at se på.
Fastgør vinduet i begge sider. Man regner med en skrue for hver 10. til 15 cm, målt fra top til bund. Ved mindre vinduer vil afstanden selvfølgelig være mindre.