Slamsuger pris – Få den bedste pris på slamsugning

Marlene Saxild Møller

Updated on:

Det er de færreste af os der finder slamsugning særlig attraktivt, men det giver bare en nemmere hverdag, hvis det hele flyder lidt nemmere og du ikke skal bekymre dig om en tilstoppet kloak eller dårlig lugt fra div afløb.

3byggetilbud.dk – få flere tilbud nu

Annonce

De fleste har prøvet, at have en tilstoppet vask eller brusekabine på badeværelset. Første løsning på problemet vil altid være rengøring med afløbsrens. Løser det ikke problemet på længere sigt, kan en slamsugning være løsningen.

Et tilstoppet toilet, vask eller dårlig lugt fra afløb er en god indikator på, at kloakken kan være tilstoppet. Det er måske ikke noget man tænker over i hverdagen, men det kan give store problemer på længere sigt. Derfor er det vigtigt med jævne mellemrum, at vedligeholde kloakrørene således man undgår en stoppet kloak der ofte medfører dyre regninger.

Hvordan virker en slamsugning?

En slamsugning eller kloakrensning er en hurtig og effektiv metode, at fjerne snavs, fedt, skidt og større genstande fra rørene på og man undgår en stoppet kloak der kan give en ubehagelig lugt i huset.

En slamsugning fjerner alt det grove. Det høje vandtryk gør, at din kloak bliver spulet igennem og større klumper og genstande fjernes. Sidder der lidt tilbage bliver det suget væk.

Alt det beskidte vand og slam bliver suget op i en tankbil. Det bliver taget med af kloakmesteren og du skal ikke bekymre dig om, at deponere det.

Kloaksystemet skal være helt rent

Den er effektiv mod det meste, men hvis man skal være helt sikker og have fjernet de mindre aflejringer og slam så er en kloakspuling en god og effektiv opfølgning på slamsugningen.

En slamsugning vil ofte ikke kunne stå alene, hvis kloakken er tilstoppet og giver en dårlig lugt i huset, men har du vedligeholdt din kloak kan du ofte nøjes med en kloakspuling.

Det er altid en god ide, at få professionel rådgivning hos en autoriseret kloakmester inden du bestemmer dig for, hvilken form for slamsugning der bedst kan løse problemet.

Slamsugning pris

Det behøver ikke koste spidsen af en jetjager, at få foretaget en slamsugning. De fleste autoriserede kloakmestre har gode tilbudspakker, hvor man kan få foretaget begge dele på samme tid. 

Eksempel på regnestykke

En kloakrensning vil typisk ligge på en 600 til 900kr i hverdagen. En slamsugning er af mere omfattende karakter og vil typisk ligge på 900 til 1200kr pr time inkl. moms.

Et hurtigt regnestykke ville hedde to timer for slamsugning, altså 2400kr og et gennemsnit på kloakrensning til 750kr så ender du ca på 3150kr. Det er jo selvfølgelig relativt og har du ikke behov for to timer til slamsugning bliver prisen jo klart billigere.

Hvor kan jeg finde hjælp?

Du kan nemt finde gode tilbud og tilbudspakker hos din lokale kloakmester på 3byggetilbud.dk

De har et omfattende netværk af kloakfirmaer og du kan nemt finde en kloakmester i dit lokalområde og få et individuelt tilbud der passer præcis til dig. 

Slamsugning er billigere på nogle dage

Er uheldet ude og du er nødt til at kontakte den lokale kloakmester hurtigst muligt, skal du dog lige overveje skadens omfang og om det kan vente til en hverdag.

Undersøg markedet – find de gode tilbud

Giv dig til til at undersøge markedet og se hvad din lokale kloakmester har af priser og gode tilbud. Det er også altid en god ide, at se hvad andre kunder synes om servicen. Dette kan give dig en god indikation på hvad du selv kan forvente af servicen i forhold til prisen.

Husk altid at indhente flere tilbud så du har noget at sammenligne med. Det giver dig et godt overblik over priser og kvalitet.

Normal arbejdstid er billigere end weekender

Husk også at det er ikke er ligemeget om du vælger en hverdag frem for en weekend. Hverdagene er typisk billigere end weekenderne. En aften eller weekend kan nemt blive en bekostelig affære.

Selvfølgelig kan der opstå problemer døgnet rundt, med opstigende vand, vasken løber, toilettet behøver mere end bare en almindelig rensning eller der er en håndvask der er helt tilstoppet. Tjek altid om det kan være mindre problemer og om det evt kan vente til det igen er hverdag.

Timepriser kan koste dyrt

En timepris ligger typisk på 2300kr for den første time og 1000kr for de efterfølgende. Alene ved en slamsugning. Så du kan nemt komme til, at betale 3500kr eller mere, hvis du tænker en Lørdag formiddag er sagen. Så tænk over om ikke det kan vente til en hverdag.

Få en serviceaftale til dit kloaksystem

Der vil typisk være både penge og besvær sparet ved at vælge en serviceaftale. Præcis som med din bil kan du nemlig få en serviceaftale med din lokale kloakmester. Der kan være en del penge at spare og så sikre du dig også, at du kan planlægge aftalerne de dage du alligevel er hjemme.

Langtidsholdbar løsning med en kloakservice

Du slipper også for bekymringer om mulige ophobninger i kloakker eller brønde. Du ved at kloakmesteren har styr på det og efterser hele systemet en gang hvert eller hvert andet år. Så ligesom med bilen ved man bare at det kører og man kan trygt ringe til kloakmesteren, hvis akutte problemer skulle opstå.

Hvilket behov har jeg?

Det kan selvfølgelig være en svær vurdering om man har behov for det ene eller andet. Din lokale kloakmester har ekspertisen og har altid svar på dine spørgsmål. Han vil altid give råd og vejleding i hvad der er bedst kan betale sig for dig.

Har vandet i toilet, vask eller afløbsrør tendens til at tilstoppe, bør du altid få en vurdering fra en autoriseret kloakmester. 

Slamsugning eller kloakrensning?

Slamsugning, kloakrensning eller spuling kommer helt an på problemets omfang. Det behøver ikke være mere end en engangsforestilling, men det vil dog altid være fordelagtigt, at vælge en serviceløsning så du sikre dig mod uforudsete udgifter og problemer i fremtiden.  

Vedligeholdelsespligt

Det er faktisk din pligt at vedligeholde kloakken på din egen grund. Derfor er det en god ide, at lave en serviceaftale med den lokale kloakmester om at komme forbi hvert eller hvert andet år, for at efterse og rense afløbet. Det sikre dig at du holder kloakken fri for skidt og snavs så der ikke opstår tilstoppede afløb.

Tilstoppet kloak – Hvor skal jeg starte?

Du kan med fordel starte processen med en TV-inspektion. En TV-inspektion giver dig en fornemmelse for skadernes omfang. Er der skader på rørene øges risikoen for rotter nemlig betydeligt. 

En Tv-inspektion inkl en højtryksspuling vil fjerne de fleste problemer her og nu. Også hvis der skulle være problemer med rotter.  

Det giver et rigtig godt overblik over eventuelle skader og fejl således du hurtigt kan få dem udbedret. Det er et rigtig godt sted at starte, når man opdager problemer med sin kloak.

Efterfølgende er det så vigtigt, at man får lavet en serviceaftale med den lokale kloakmester, så man ikke løber ind i uventede og trælse situationer. Du er også bedre sikret og ved hvem du skal ringe til, skulle uheldet være ude.  

Rottespærre

Din vedligeholdelsespligt omfatter nemlig nødvendigvis ikke en rottespærre. Det er noget du selv skal stå for og undersøge om det forefindes i din kloak. 

Er uheldet ude og rotterne finder varmere boligforhold os dig, skal du kontakte kommunen som så sender en rottefanger ud. 

Herefter er det dit ansvar, at få installeret en rottespærre så problemet ikke gentager sig i fremtiden.

Det er altsammen noget din lokale kloakmester kan hjælpe dig med.

Mit hus er af ældre dato

Typisk i ældre huse kan der være problemer med afløbsinstalationerne. Systemet er af ældre dato og måske ikke vedligeholdt. Du skal have in mente at du som boligejer har vedligeholdelsespligten. D.v.s. at du skal sørge for, at installationerne fremstår i teknisk og hygiejnisk forsvarlig stand.

Krav til dig som husejer

Det er i dag et krav, at systemet er udført i holdbare materialer som giver systemet tæthed. Dette er langt fra tilfældet på ældre huse, hvorfor det er en rigtig god ide at få en autoriseret kloakmester til at tjekke systemet igennem, så du undgår de store regninger og dyre uheld i fremtiden.

En autoriseret kloakmester vil altid kunne vejlede dig i hvilke forholdsregler der er bedst samt hjælpe dig med at få installeret en rottespære eller udskiftet de dårlige dele.   

Vælg udfra behovet

Der er altså flere måder hvorpå du kan sikre dig et godt gennemløb i kloakken, så det ikke tilstopper. Men en autoriseret kloakmester vil altid bedst kunne vejlede dig.

Selvom vi ikke tænker over det og en kloak er noget som bare er der og fungerer, så er det faktisk lige så vigtigt at vedligeholde som taget på vores hus. Taget er noget vi kan se og har en fornemmelse af, hvornår det skal udskiftes, men installationerne under huset ser vi ikke og opdager måske ikke i tide, at de trænger til en kærlig hånd.

Tænk over behovet. Undersøg markedet. Vælg det der passer til dit behov og sørg for, at det er en langtidsholdbar løsning du vælger.